Wednesday, November 4, 2009

dari dapur bersama kak long

kak long ?.. entah siapa entah.. heh

okay, since appa da balik dari SAMER sebab dia sakit mata n dapat MC 3 hari.. whoaa
kena la buli sket.. hahak..

bila aku terfikir balik,
alhamdulillah selama aku bersekolah dari sekolah rendah sampai la sekolah menengah,
x pernah pun dapat MC..

rekod kehadiran pun penuh je.. weee..
even rasa nak demam sket2 pun, kugagahkan jua tulang empat kerat ni..
haha.. ok, tu cerita dulu..

back to the story,
kak long paksa appa masuk dapur..
well, x de la sampai kena cubit or kena kejar baru nak masuk dapur,
en appa??.. haha

actually,
aku x nak appa membesar dengan pemikiran masuk dapur n memasak ni kerja orang perempuan je..

amboi-amboi,
sedap je nak goyang kaki n tanya umi or kak long :
"umi, laparlaa..makan apa hari ni" or
"kak long, cepatla masak"

heh, jangan harap.. okay !!

x kisah la setakat potong-potong bawang n sayur-sayur tu,
at least tolong ar gak en..
dari ternganga je tengok tivi tuh..

nanti bila besar nanti,
boleh la tolong ummi n orang rumah wat keje..
aik, orang rumah?..haha, apa-apa la

okay,
hari ni masak cincai je..
udang masak lemak cili padi n sayur campur..
haha.. x tau la sedap ke x, kena tunggu umi balik, makan n komen..

masa balik cuti sem hari tu,
aku ingat lagi,
gila kaku pegang pisau tu..
lelama get used balik laa..

ok, petang ni nak cuba resepi cakoi plak..
heh, kalau rajin..

mesti korang pelik en..
asek nak masak je..
biarlah..ceh.. sibuk je.. pergi men jauh-jauh..
nama pun perempuan en..

oklah, ciaoo

2 comments:

valeria said...

athirah..
nak kne mara kew dgn leonardo da vinci..?
tulang kte mne de 4 kerat jew..
206 kerat..
tuh pun blum campur yg tak ter'diffuse' together ag..
huhu..
sje nk men2 nga athirah..

Athirah said...

haha..
by the way, thanks 4 the info..

bukan si leonardo tu dah mati ke?..
ehehe..

nak men2?
cakap je la rindu woo..