Monday, November 9, 2009

penghargaan

post ini ditujukan khas untuk someone special di hati saya..


dia seorang sahabat dalam erti kata sebenar
dalam suka, dalam suka..

bila aku tersilap, kau menegurku,
dengan cara yang paling berhemah

kalau tiba-tiba aku menangis sbb tension time form 5 dulu,
kaulah yang selalu berada di belakangku..
memberiku kekuatan untuk terus berdiri..

bila hati ini ibarat kaca yang pecah berderai
dek kerana manusia sekeliling.. fitnah dunia..
kau cuba untuk mencamtumkan kembali hati ini..

kalau dulu,
kita berdua sama-sama cintakan bahasa arab,
aku ingat lagi saat itu,
dan kau diberi peluang utk menyambung belajar bahasa syurga ini,
aku sangat gembira..
walaupun aku tidak berada dalam bidang yang sama denganmu,
at least,
kau menjadi wakilku dalam bidang bahasa itu..

mengenalimu,
aku dapat membezakan mana satu kaca
dan mana satu permata..

kau memberiku persepsi baru tentang bersahabat,
sahabat bukan sekadar pada nama,
bukan hanya bila bergelak- tawa,

tapi yang penting,
sahabat itu hadir di saat sehabatnya yang lain amat memerlukannya

jika kau beranggapan kau bertuah mengenaliku,
tidak..
sebenarnya aku yang bertuah dapat berjumpa dan mengenalimu..

special for :


Norashikin bt Isa
University of Yarmouk, Irbid, Jordan


terima kasih sebab menjadi kawan, sahabat dan teman saya

terima kasih sebab sudi menerima saya seadanya

terima kasih atas segalanya.......


p/s : actually nak wish birthday.. selamat hari lahir ke-18.. semoga panjang umur, murah rezeki.. baca post ni, jangan nangis-nangis pula.. tau sangat dia tu.. hehe

9 comments:

tepianmuara said...

salam
ha..sahabat..
hidup kat tmpt orng nh, sahabat=family..

yup, kwn bergumbira sng jumpa,
kwn bersedih...xrmai y sudi..

kwn y ad tyme kte sdeh akn dkenang...selama'y...

p/s tmbhn description gmbr;
dkt ngn simpang jln,dpn simsima
supermarket dn kdai ma'janat (roti ad inti..lbey krg r),berhadapan bangunan saadun..xjauh dr uma ak..haha

'saadun!aaaaaaaairrrr!'

Athirah said...

yeah,
sahabat is everything..

haha,
ko ni excited lak..
sama universiti ke ?

SyAKir uZaiR said...

woouh..
sgt hebat psahabatan kamu berdua..
harapnye xla hnye pd wajah2 blog shj..
tp teraplikasi dlm khidupn..
hehe=p

cume..ak terpk..
ape nme kdai roti yg xde inti..??hmm

tepianmuara said...

nop,universiti de sejengkal dr umah...
ak kne nek bas lompat..

roti xd inti?
hah...taw2!

roti gardenia!

lalala...haha

Athirah said...

athirah > syakir

kalau persahabatan teraplikasi kat blog je baik x payah laa..

she is the best.. that's all..

hari-hari ym n skype tau..ceh,
meragui persahabatan aku lak..

lalala

Athirah said...

athirah > tepian muara

roti gardenia pun ade yang ada inti laa..

haha..

kalah..kalah... :P

SyAKir uZaiR said...

saje je ckp..
x ragui pape pon..
rilekla..ak x spy korg..
haha

Athirah said...

athirah > syakir

yela.. yela

haish

tepianmuara said...

alamak...tlupe plak...
da 'lme' kat ngare org..
haha..surrender..

eh,kat cni xd jual roti kosong cm gardenia 2..
spe nk pos bley r!hak