Sunday, November 8, 2009

adakah sekadar tudung ?

ini realiti ummat islam masa kini.. sifat malu da hilang dari diri..
padahal malu itulah yang membentuk peribadi malah sebahagian daripada iman..
ikuti bicara ym ini


supernovacomy: hi
supernovacomy: m
supernovacomy: u

uyu6890: hipe
uyu6890: i am just a kid

supernovacomy: soory

uyu6890: who just hanging around

supernovacomy: ok

uyu6890: okay then

supernovacomy: age pls

uyu6890: 18

supernovacomy: 18 is not kid

uyu6890: hmm

supernovacomy: who is in the pic

uyu6890: it just me

supernovacomy: is tht yr mother
supernovacomy: carrying u

uyu6890: haha
uyu6890: what a comment

supernovacomy: u dnt hv yr new pi

uyu6890: do i look to old ?

supernovacomy: can i c yr current pic
supernovacomy: nope

uyu6890: that pic
uyu6890: is the latest one..
uyu6890: are you crazy?

supernovacomy: the one in tudung
supernovacomy: is tht u

uyu6890: yup
uyu6890: that's me

supernovacomy: are u 18 still
supernovacomy: i dnt belive

uyu6890: so what?

supernovacomy: nothing
supernovacomy: whr u frm

uyu6890: i don't see any problem to wear tudung like that

supernovacomy: yaa
supernovacomy: im too

uyu6890: ok

supernovacomy: wht is yr real age

uyu6890: huh?
uyu6890: are you nuts ?
uyu6890: i am just 18
uyu6890: and you are 32

supernovacomy: yup
supernovacomy: ok
supernovacomy: u told me nut

uyu6890: yeah
uyu6890: u keep asking me the same question

supernovacomy: whr does u work

uyu6890: i am not the one who keep lying even in chatting
uyu6890: i am a student okeh

supernovacomy: whr are u knw
supernovacomy: at home or cc

uyu6890: my home

supernovacomy: whihc state

uyu6890: is it so important ?
uyu6890: can you talk about something else?
uyu6890: everybody keep asking the same question

supernovacomy: wht is yr opinion abt the girls who made love at public place wear tudung

uyu6890: you are malay n islam rite?

supernovacomy: nope

uyu6890: ouh
uyu6890: ok,

supernovacomy: i face a case at near beach
supernovacomy: last 2 days ago

uyu6890: ok, then ?

supernovacomy: can i tell in malay

uyu6890: yeah
uyu6890: sure do

supernovacomy: sbnrnya sy disana dan mrk tak perasan
supernovacomy: lalu dihdpan sy
supernovacomy: seperti biasa berdua2 an
supernovacomy: sy pun buat tak tahu

uyu6890: lepas tu?

supernovacomy: tiba2 keterlaluan

uyu6890: oo
uyu6890: awak cina ke?

supernovacomy: tak india

uyu6890: ok..
uyu6890: pom tu pakai tudung en?

supernovacomy: tulah yg sangat

uyu6890: ok
uyu6890: dengar baik2

supernovacomy: buat diri sy ingin tegur

uyu6890: apa yang saya nak cakap
uyu6890: pakai tudung adalah luaran
uyu6890: apa yang penting adalah hati
uyu6890: luar dan dalam sama penting
uyu6890: dalam agama kami, Islam..
uyu6890: semua perempuan perlu menutup kepala sehingga ke paras dada

supernovacomy: ok

uyu6890: dan juga mereka perlu memelihara pergaulan
uyu6890: tapi orang y awak tu x faham sangat tentang agama
uyu6890: tu yang buat dia just pakai tudung n buat benda yang nonsense gak

supernovacomy: takpi salah ke bukan islam
supernovacomy: tegur mrk

uyu6890: x salah
uyu6890: kita sesama manusia perlu tegur menegur kerana manusia tu lemah
uyu6890: perlu ditegur..

supernovacomy: takpi u tahu tak sy kena halau

uyu6890: kdg2 manusia ego untuk menerima teguran
uyu6890: sabar la
uyu6890: semua orang ada buat salah
uyu6890: kira ok la awak tegur..
uyu6890: it means awak tau benda tu salah

supernovacomy: pom tu bsing i sengaja dekat utk lihat dia

uyu6890: i see
uyu6890: but after that.
uyu6890: awak buat apa ?
uyu6890: blah je la

supernovacomy: laki tu pulak angguk

uyu6890: bukan semua macam tu ye
supernovacomy: bila dah mrk keterlaluan
supernovacomy: i semakin dekat
supernovacomy: takpi malangnya mereka
supernovacomy: tak sedar sy sebelah
supernovacomy: dan pulak dlm keadaan teruk

uyu6890: ooh..

supernovacomy: lepas tu i dah peranjat lalu pusing blkng
supernovacomy: dan tidak dpt cakap apa2
supernovacomy: lepas tu baru i sentuh laki2 tu

uyu6890: pastu ?.. x tegur ke lelaki tu?

supernovacomy: dia terus buat mcm kena elektrik
supernovacomy: dan terus tak cakap apa2

uyu6890: i see

supernovacomy: dan terus tanya dah lama ke sy disana
supernovacomy: takpi mrk marah yg sy dah lihat dlm keadaan mcm tu
supernovacomy: i kata tak nmpk

uyu6890: hmm..
uyu6890: mereka itu keterlaluan..

supernovacomy: ermm

uyu6890: tapi awak jangan terus negatifkan pemikiran tentang girl y bertudung

supernovacomy: i sendiri pun terkejut

uyu6890: bukan semua macam tu

supernovacomy: tak sbnrnya cerita mddcm ni
supernovacomy: budak tu nmpk muda dari jauh
supernovacomy: lalu kecil orngnya

uyu6890: i see

supernovacomy: laki ni mcm paksa
supernovacomy: i dngr budak pom tu mcm tak nak
supernovacomy: kasihan budak tu hanya tinggal tudung

2 comments:

siti-situ-sana-sini said...

Dulu tudung di agungkn, dnia skrg,tdung tinggal prhiasan kpale je..
Nauzubillah kte sume msuk dlm g0l0ngn kt ats 2..
P/S-nk buat p0n,jgn la dpn public,kawen n wt la kt dlm..aduh..
Tira,mish u!ngeh2!

Athirah said...

athirah > siti hajar

yeah..betul-betul ..
kawen la dulu..haish..
orang zaman sekarang en..

miss me ?
i miss u more and more
6 tahun x lama en ?
waaaaaaa