Thursday, November 12, 2009

berdikari..kari?

hmm.. nampaknya by hook or by crook..

i have to fly.. selamat tinggal, semua !! waaa..

kalau nak diikutkan, dulu masa form 2 n form 3 selalu gak la berdikari..
bila balik asrama, selalu naik ktm..
jarangla ayah ambil..

tapi bila pindah sekolah baru,
lagi dekat dengan tempat kerja ayah..
nak balik ke, pergi mana-mana ke dengan ayah..
kira memang sangat bergantung dengan ayah.

n now,
masuk usim pun..
jarang la balik rumah,
bila nak balik rumah..
telefon ayah juga..

ade satu hari tu memang terpaksa sangat naik ktm,
so, naik la ktm dengan maryam..
tapi kena berpisah dengan dia dekat kl sentral..

haish..memang cuak betul..
you know what, aku kena berdiri dekat dengan peta
supaya tak sesat..
waa, cuak sungguh...
nampak je muka macam matured la bagai,
dalam hati dub dab dub dab,
tuhan je yang tahu.. betapa takutnya aku waktu tu..

n esok..ya, esok...
aku kena pergi balik kelantan sorang-sorang..
ayah yang suruh, pergi teman my nanny..seminggu pula tu..

tapi naik flight..

waa, apakah yang akan terjadi ?
kalau naik ktm pun da cuak sbb lama x naik..
ni kan pula naik flight yang da bertahun-tahun x naik..

kepada semua yang baca post ni,
tolong ye doakan keselamatan aku pergi dan balik..
ameen..

mungkin,
dah tiba masanya untuk aku berdikari
dan tidak bergantung harap pada sesiapa lagi..

since i was the eldest daughter ?..oh, please..


p/s : i wonder, siapa yang akan duduk sebelah aku dalam flight nanti..argh, x nak fikir..

6 comments:

aeisyulillah said...

do u know dat air trnsport is rhe safest way of trnsportation?

ko oghe kelate ko?
haha... jgn bkar seat plane sudah yer =p

tepianmuara said...

haha...
semoga selamat!
kirim salam aku kat kelantan..

SyAKir uZaiR said...

waa...sgguh bdikari..
ok pe..blatih la..
nk fly wk2 amek master nti kan.hhehe.

Kat sambest 5 tahun
balik sndiri:sekali.
dhla wk2 x tau kat mne nk msukkan tiket ktm 2..
haha..malu gler.
nseb bek ade Izzan=D

Athirah said...

> syazwan
Yup, ak org klate. X caye ke ?

Bakar seat plane ? Haha, wat pe ? Ak bukan pemint bola. :p

> haniff
Kelantan jwb salam.

> syakir
Masa 2 da ada org teman la.
Lalala.

p/s : bila nak balik umah ni. Waa, i miss Mr. Wireless already. Seb bek la fon ni ada opera mini. Bleh gak tgk blog ni. (n_n)

habibwafiy said...

bes tu blik kg..
duk lame sket,bru jd cucu sejati..

heheh
1st time xblik umah time weekend rse bosan glerr..
huhuhuh
nk buat ape nihh??

Athirah said...

heheh..

ni cucu pertama kesayangan..
alamatnya, makan dan berhibernasi je la..
huhu

kat sini hujan..
coz musim tengkujuh
kita suka hujan
hujan sejuk..fuh

kita da balik..
i am home..
heyya homey.

(n_n)