Friday, March 20, 2009

P milikku..uuu

alhamdulillah..
setelah merentas lautan api..n gunung-ganang
akhirnya aku berjaya mendapat lesen P

untuk kali ke-....nya aku mengambil test jpj
hahaha...
rasa nak menjerit je bila lepas sume..huu
tapi malu la wei,
ramai org, klu x da lama aku tayang borang lulus uh..

sebenarnya,
kegagalan bukanlah suatu kesalahan
tetapi apa yang penting ialah
adakah kita bersedia untuk bangkit dari kegagalan itu?..

biarla aku terangkan serba ringkas pasal test jpj tu..

memula,
ujian dimulakan dengan mendaki bukit..
pastu kena turun dgn smooth n selamat

cubaan pertama aku naik bukit tu..n bila sampai je..
tetiba jpj tu kata "dik, tak sampai line kuning la,cuba lagi sekali"
dengan semangat yang membara..
aku pon cuba arr lagi sekali..tekan minyakkk...fuuh
laju pulak tapi tayar depan betul-betul tepat atas line kuning..

hehe..
aku pon imbangla dua-dua..
clash n minyak..clash n minyak..bla bla bla
aku pon turunla bukit uh ngan selamat..

bila nak pusing kat roundabout plak,
tetiba aku lepas clash tu mengejut..
waa,
mati enjin plak kat situ..
selama ni masa belajar..tak pernah pon mati enjin
aku pon cepat-cepat arr free gear n tarik handbrake..

bertenang athirah..bertenang..u can do it !!
aku pon start enjin balik
n terus pegi buat parking..
wee..
okla, tak de masalah

tempat terakhir ialah tiga penjuru,
tempat paling senang n bez arr bagi aku,
hurm..stereng pulas kanan abis..
pulas kiri dua kali ... bla bla bla

punya la aku hafal teori tu..
tapi bila drive x yah hafal pon tak pe
secara automatik kita akan taw mcm mana nak handle keadaan..

akhirnya,
aku berjaya..alhamdulillah
syukur sangat-sangat

seribu penghargaan kepada sume cikgu-cikgu
yang pening kepala memikirkan bagaimana hendak mengajarku..memandu..
haha~

aku ni bukannya susah sangat nak belajar
tapi perasaan takut nak bawa kereta
tu yang menghantuiku dan menjadi masalah

bak kata adibah
"ko tak yah takut sangat bila nak bawa kereta tu,
just anggap kereta tu macam ko bawa kereta mainan"

haha,
tanx adibah.. it's really work

sekarang ni perasaan aku bercampur-baur lak,
gembira sebab da dapat pegang P
agak sedih sebab da tak dapat nak main-main lagi
dengan kereta-kereta kancil kat HARMONY DRIVING AGENCY

but u know what?
lepas ni, kereta umi akan jadi sasaran
aku nak bawak jalan-jalan seluruh dunia..ha? betul ke?..abaikan..

just want to share this with you..
THE.END

6 comments:

Wardah said...

tahniah2...dah dpt P..
doakan kita lak tau...
selasa minggu dpn..
ngee~

dEe-Nie said...

tahniah gler2 dpt P.. i wonder bper kali la u amik test ni ek.. huhu~

Athirah said...

to najwa: u can do it ..all the best..chaiyok2

to deenie: ehee, x yah taw arr berapa kali kita amik test jpj tu..let it be a secret okay.wee

@pEaCE@ said...

huhuhu.. x penah akuu bawak kete mainan... tolak penah laa

nur nina said...

http://epicondyle.blogspot.com/2009/02/nk-letakkan-labels.html

salam~ nk wat bl0gumulus kn?
label yg ley pusing2 tu..hehe..
have a l00k kt bl0g kwn sy ~ link kt ats..sy pun bljr kt situ..
papehal.. leave n0te kt sh0utb0x tu ea.. daaa..

mEGAt... said...

e'eh..ada org promtekan blog saya..thanks byk2 nina..ouh ya, gi kat link tu kalau nk buat labels tuh..