Tuesday, January 5, 2010

oh quiz !

salam buat tetamu-tetamu..
jemput duduk,,
makan karipap,
minum teh..
jangan malu-malu..

ok, semalam hari Isnin..
hari yang sangat busy..
can u imagine?
start kelas pukul 8 pg sampai 1 petang..
pastu sambung balik..
dari pukul 2 petang sampai laa pukul 6 petang..
uh, saya sangat letih..

da pukul 6, baik solat asar dulu en?
tunggu bas ni takut babas asar plak (pukul 6 pun da babas rasanya)
habis solat,
tunggu bas..
batang hidung pun tak muncul-muncul..

guess what?..
bas datang pukul 6.50 petang..
ketika senjakala menjelma..

errkk.. dan aku sampai rumah pukul 7.30 malam..
terus 'rushing'.. bersihkan diri n solat magrib..
habis solat pukul 8.00 malam..

tetiba dapat mesej dari kawan ;

"athirah, kitorang da ada kat bawah, jom meeting"

meeting ke bendanya?.. um, biarlah rahsia..

dengan kaki yang berjalan macam da x jejak tanah..
mata kuyu +mengantuk semacam..
sedut oksigen macam tak cukup..
aku datang menadah telinga di meja perbincangan..

habis meeting 9.30 malam..
terus lari-lari, naik bilik and tidur..
bajet nak tidur setengah jam je..

alhamdulillah,
aku masih hidup,
10.02 malam bangun tidur..
solat isya' dulu..

start belajar business statistics sebab esok (hari selasa) ada quiz..
tapi tak sampai sejam lebih je..
time blaja pun, kepala macam nak sujud je..

11.12 malam.. terus masuk tidur..
tidur mati terus ..

n alhamdulillah,
pukul 4.00 pagi terbangun sendiri..
so, buat apa yang patut dulu..
n sambung study balik..

straight je blaja,,

n tadi alhamdulillah,
dapat jawab quiz dengan tenang..

kelas hari ni habis pukul satu..

otakku sudah tepu..

ahh, lebih baik bermain silang kata

3 comments:

fiD said...

kesian kamo.. pasni kena pandai bajet mase k...

valeria said...

pengorbanan buat diri, keluarga, agama, bangsa n negara

Athirah said...

> fid

idup dalam kampus en..
masa 24 jam sehari cam x cukup je..

> aten

yup..
cabaran y hebat utk orang y hebat..
sama spt kamu !