Wednesday, May 26, 2010

buum

assalamualaikum w.b.t

hari ni aku accident (bukan nak meraih simpati sesapa ek!)
aku naik basikal berlanggar dengan kereta kancil

alhamdulillah,
x de luka teruk sangat,,, sikitlaa

cuma memang terkejut,

act, dalam perjalanan nak pergi tadika..

sampai tadika, baru leleh...

budak2 pun perasan
"eh, cikgu nangis ey?"

"takdela, cikgu sakit mata je"

am i that readable?

kadang-kadang,
kita merasakan musibah yang tertimpa kat kita tu
sakitnya tak tertanggung

sehingga kita tercari-cari
siapakah yang dapat menjadi pendengar yang paling setia
penyembuh luka yang mujarab

mungkin,
kita berasa lemah, kita berasa sakit

tetapi sakit itulah yang akan mengingatkan kita
adanya Dia.. Tuhan yang Esa

mungkin,
kita terlalu gembira dengan dunia yang kita diami ini
sedang kita tak sedar kita boleh mati bila-bila masa..

bila diuji dengan keperitan,
ia ternyata mengingatkan..

tetapi bila diuji dengan kesenangan
diri seakan mudah melupakan .. Dia yang memerhatikan

ummi cakap :
aku patut bersyukur sebab masih hidup, masih terselamat,
kalau kereta tu langgar kuat, maybe aku da tak bernyawa da sekarang,
masuk icu ke atau cacat..

and baru aku sedar
Allah sayangkan aku
dan masih sayangkan aku..

say what.. alhamdulillah

selagi hidup ni,
aku ingatkan diri dan kawan2
beramallah selagi mampu
sebab bila-bila masa je kita boleh mati

sanggup hidup di dunia tanpa redha-Nya ?

May Allah Bless Us

3 comments:

Ichi Exe said...

hmm...nek basikal...menarik...hihi

sihat gak tboh bdn ko...hihi

azni_1405 said...

wargh,,ak da lme xnaek basikal coz naek beca ja..mne la ak nak jth..huhu

ish,,tapi betul lar,,kita selalu nak ingat Dia kalau dah susah,,kalau senang,,hampeh jer,, ak le tu,,
makhluk xgheti2 nak bersyukur..
teruk tol..

miss s.e.r.e.n.i.t.y said...

> em

sihat?
mudah-mudahan x overweight..
peh

> aini

for me,
there are always rooms for improvement..
^_^