Thursday, October 1, 2009

call ?

di malam raya yang hening, tiba-tiba kedengaran ringtones "fall for you" by secondhand serenade menyapa gegendang telinga..

jari terus menekan butang hijau tanpa ragu..

aku : helo ?

tiba-tiba suara garau menyapa..

pemanggil : helo, hmm boleh saya tau siapa bercakap?

aku : ..............( speechless n tak tau nak jawab apa)

kedengaran talian dimatikan dari hujung sana..


.:. sekarang, siapa y call siapa ?


p/s : alat telekomunikasi seolah-olah serampang dua mata.. sama ada ke arah kebaikan atau sebaliknya, kita yang memilihnya.. cuma jangan tersalah guna.. lu pikirla sendiri..

to live well or to live hell, you choose..your choice

6 comments:

SyAKir uZaiR said...

plek2 org zaman skarang nh..
die yg kol..die yg tnye..
bak kte org..
skrg perigi cari timba;p

xpe2
husnuzzon jela ek..
mgkin die nk kpastian sape yg die kol
hehe;)

Athirah said...

hussnusszhon?
da cuba da..

hmm..
ramai manusia zaman skg ni menghalalkan y haram dan mengharamkan yang halal..

contoh : mesej2 y islamik..

katanya sbg peringatan antara satu sama lain..tapi sebenarnya niat y sebenar bukanla ke arah itu..

kita masih ada sahabat sejantina untuk saling memperingati..

kadang2, manusi beranggapan tiada siapa yang mengetahui apa y mereka lakukan tetapi sebenarnya mereka lupa bahawa ada Tuhan yang Maha Melihat dan Mengetahui..

حاسب انفسكم قبل ان تحاسبوا

AfiqahRazak said...

wat lok2 utk muet..tu penting tok keje nnt. all the best

atok said...

x ya lyan org cmtu.
offkan phone abes cita. eheh

Athirah said...

> fiqa

pikaaaaa, thanks..
bila nak jumpa ek?
korang da cuti ke?...hu3
windu2 daa

Athirah said...

> atok

my phones slaloo idop la..
mana leh kasi dy mati2..
belum ajal lagi tauu..