Saturday, September 26, 2009

memory raya

salam semua..

since ramai blogger y post pasal raya.. aku rasa terpanggil utk post raya juga la..

tapi, x kan sama macam korang punya..lain sangat..


as usual, raya mesti la balik kelantan..hehe
rumah ummi ngan ayah, both kat sana..

nama je org kelantan tapi x reti kecek kelate laa..
tapi ak paham sume tau..jgn men2..

ari jumaat lepas, family aku bertolak laa ke kelantan..
guess what, kereta ayah break down kat gua musang..

mujur, ada 2 manusia prihatin yang sanggup memberhentikan kereta dan bertanyakan keadaan kami..

ayah pun call la lori suro tarik kereta tu..lama tau tunggu lori tu datang..
ada la dalam sejam lebih..actually, ummi bergilir ngan ayah bawak keta sampai tak sedar temperature da paras paling tinggi..

tunggu punya tunggu...alhamdulillah, lori pun sampai..

ni first time tau, aku n adek2 aku duk dalam kereta y ditarik oleh lori..kelakar betul..hehe..pengalaman x leh dibeli ni..sampai senget2 badan kitorang..

tiap2 raya mesti balik umah belah ayah dulu - pasir puteh nama tempat de..tapi taun ni kitorang raya balik pasir mas..belah ummi coz lori tu tarik sampai pasir mas..

raya mesti la gembira kan??..,jumpa family y ramai2..sepupu y comel2 belaka..
letih la jaga baby2 tu..ade ke patut baby tu muntah kat tudung aku..waa, tu tudung baru pakai tau..x pe2..nasib baikla comey2..hee

pastu singgah kat rumah Ayah Na.. datang umah tu segan la... de ada 6 anak laki 1 anak pom..sume da besar2..dulu2 memangla selalu datang n main ngan anak2 de..tapi skg masing2 da besar..rasa malu sangat..even klu kitorang tgk tv, sume diam je..biar tv yg bercakap sorang2..haha

raya ni, sume umah nak wat umah terbuka en..so, aku try la makan sume..tapi amik kuantiti sket2 je...tapi sebab makan campur2 en..aku muntah sampai 3 kali..kak ngah pun sama..sepupu aku y len pun muntah jugak..salah makan agaknya..

Cik Po (my auntie) cakap kat aku.."Ramadhan ni sebenarnya untuk membersihkan perut kita".. masa tu barulah sedar sket kenapa asik muntah2 sampai lembik badan..masa Ramadhan kan x makan banyak, so bila raya ni makan macam2..badan x bleh terima kot..

sume bdk2 sampai demam2, termasukla aku.. wat pertama kalinya aku rasa bertanggungjwab kat diri sendiri.. well, aku wat air asam jawa then sapu atas kepala..kira bertanggungjwab ar tu en.. klu nak ikutkan, sebelum ni - asek suro orang tolong belikan ubat je..kira da matang sket la kot..harap2nye cam tu la..hehe

hari ni da balik kat umah balik..u know what?..aku x baca satu ape n minggu depan banyak giler test..waa..ti kena stay up la jawabnya..dugaan dugaan..doakan ye..semoga aku sihat..Ameen

buat akhirnya..
Selamat Hari Raya..
Maaf Zahir Batin..
diri ini seringkali khilaf..
maafkanla klu ada y terasa..

seKian

12 comments:

khaliesahkamal said...

ish..sme la..ade test gak..
gudluck ea!!

FuadShahLim said...

hik3..
raye yg pnuh kenangan..
gud luck ea athirah..
4 ur test..
n slamat hari raya.
maaf ats sgale slh dn clap..
da nk fly neh..
c u again klaw ad jdoh p'temuan..
hik..

SyAKir uZaiR said...

pengalaman yang x sume ade..
interesting..
hehe
papepon
slmt ari rye..
maaf salah silap;)

Athirah said...

> khaliesah

test..test..test

kita doa sama2 la ye..

bleh ke lulus klu x baca buku ek?..

hehe..soklan sengal dari senegal..

Athirah said...

> fuad

kosong kosong la ek..

jodoh pertemuan?

scary me..

Athirah said...

> syakir

maaf juga..

0-0 la ek

FuadShahLim said...

eh jap...y did i say dat?haha..
plek lar..klaw ad rezeki nk b'jmpe lg, jmpe lar..
kte mrancang Allah yg mnntukn..
hmm...

aeisyulillah said...

haHa, bdn kecik pon nak makan bnyk..

ukur baju di bdn sendiri..

hehe..

ak dlu pnh smpai diarrohea..


(cey, segan nak tulis cer-ber)

atok said...

slamat ary rayee tra.
jemput la dtg umaaa.
sky juice spesel punyaa. keke

Athirah said...

> fuad

ok, da speechless..
friends 4 eva..

daa~

Athirah said...

> syazwan

eleh, nak tulis diarrohea
ingatkan apa la tadi..
cerry berry rupanya..haha

Athirah said...

> atok

sky juice x nak laa..
rainbow juice ada x?