Monday, July 20, 2009

penangan pemilik cintaku

hee..
mesti korang ingat apalah kan tajuk macam ni?...haha

actually, kita ada baca satu buku ni



tajuk : Pemilik cintaku selepas Allah dan Rasul
penulis : Fatimah Syarha (penulis novel tautan hati)
terbitan: Telaga Biru

buku ni nipis je..tapi best sangat taw, bagi kita la..two thumbs up !!

buku ni menekankan ruginya bercinta di zaman remaja yang penuh dengan kelalaian dan angan-angan yang x kesampaian. Ia mengisahkan seorang wanita yang bernama Qani'ah. Qani'ah ni berusaha bersungguh-sungguh mengelakkan dirinya daripada terjebak dalam cinta sebelum nikah. Alhamdulillah, akhirnya beliau berkahwin dengan seorang pemuda soleh yang bernama Dr.Muslih, sesolehah dirinya..

pendapat kita la kan, cerita ni sebenarnya pasal diri fatimah kot coz suami dia pun seorang doktor..hehe..nak citer lebih-lebih, takut korang x paham..so, apa kata korang try beli n baca sendiri kays !

pengajarannya : wanita yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk wanita yang baik..

so, soleh dan solehahkanlah diri anda ...

2 comments:

aeisyulillah said...

tiru!

Athirah said...

erk?

apa maksud ko ni?

ko ada post macam ni ke?

sorryla x baca sume ko punya post k