Monday, July 20, 2009

aneh + batak

peristiwa aneh yang berlaku :

kita solat maghrib sorang2 dalam bilik kat kampus. kita kunci pintu bilik tau. kita baca fatihah sekadar dapat didengar oleh telinga sendiri. Pastu masa rakaat 2, part amiinn tu..kita terdengar ada orang belakang sambut sekali..aminn..waa~

adakah kita tersalah dengar atau makhluk dibelakang benar2 wujud? Wallahua'lam


kak long bataK :

kita ngan ummi n ayah pegi la lawat kak ngah (nurul tasnim, f4) dengan appa (azfar hakimi, f2) kat samer..whoa, rindu betul..da 2 bulan x jumpa diorang..huu

guess what? suara appa da besar..hahaha..da macam lelaki..kita gelak je..kelakar sungguh..pastu batak tengok appa lama2..biar betul budak ni..huu..apa-apa pun semoga appa akan menjadi lelaki sejati..

appa dapat no.3 pertandingan hafazan kat samer tu..oklah tu, nice try !!. yang dapat no.1 form 5 arr kan..hmm..ok..da x de apa nak cakap..


ni la appa !!



ok, yang sebelah appa tu ajik (azhad haziq, drjh 4)..dia ni la pengarang jantung ummi ngan ayah coz kitorang x duk kat umah, kita (kak long la maknanya) duk kampus..appa ngan kak ngah plak duk asrama..dia la yang dok pok pek kat umah tu..haha




muka budak berdua ni macam sama je kan.. selalu ajik yang smackdown appa..haha..appa mengalah je..alih-alih dia yang sakit..


nak citer pasal kak ngah plak, waa..lupa nak cakap kat kak ngah , bagi la balik novel aA + bB yang kak long punya tu..isk isk..menyesal tol bagi dia bawak kat asrama..

tahun ni kak ngah sma, kak long harap sangat kak ngah boleh buat yang terbaik.. jangan banding dengan result kak long punya, kak ngah just buat apa yang kak ngah mampu okeh ?!...

ok, da penat nak membebel..see ya

8 comments:

siti-situ-sana-sini said...

org yg da lme x blek umah mmg bataxx
hak..lalala~~

rndu la kt ajik..
meh sini dtg umah kte..

Athirah said...

haha..
eleh, rindu ngan ajik je..
nanti ajik lari tauu..

lalala~
kakak ajik x rindu ke?!
hee

dEe-Nie said...

huhu. cter aneh tu mmg mnkutkan.. sbbnye kte prnh terbyg gak, tkt2 ada org sambut.. x sgke athirah kne btul2.. seram sejuk nyh..

bestnye bile ada adik kn.. huhu.

siti-situ-sana-sini said...

ustazah kte pnah ckp
ade kemungkinan waktu kte solat, kte x bersendirian
mungkin ade jin2 islam yg turut ikut same..

jd, jgn takut..
insyaAllah jin islam tu yg sambut al-fatihah tira...


dnie,
da3..spti yg aku ckp, koda x layak dpt adek
erkk...
haha

aeisyulillah said...

appa ngan kak ngah tuh skul mane?

hehe.. kakak de pandai, mmg tak bleyh banding r...

Athirah said...

> deenie

nak adek2 ek? amikla adek angkat banyak2..
deenie kan ske adek ..hak

Athirah said...

>siti hajar

hehe..kita x de la takut sangat ..
cuma memang terkejut abis arr..
pastu nak sambung solat tu..
hati dub dab dub dab je..

thanks 4 da info ek!

Athirah said...

>aesyulillah

hmm, kita da 2 kali cakapla
appa ngan kak ngah sekolah samer..
tau x?...hmm
sek agama men rawang

kakak de pandai?
hmm..sume milik Allah
Allah bagi n Allah boleh tarik bila2 masa je..
kita hanya mampu berusaha n berdoa..