Friday, April 3, 2009

so competitive

seawal 5.30, aku bangun..menyiapkan diri..i have a date with JPA.
agak nerveous..selepas subuh, ayah n aku terus bertolak ke putrajaya..

kami sampai lebih kurang pukul 7.40 pagi.kelihatan ramai pelajar berpusu-pusu mencari nama mereka.aku juga tidak ketinggalan..

memang diakui penantian satu penyeksaan..aku menunggu daripada pukul 8.00 pagi sampai pukul 11.30 dengan perut yang x henti-henti menyanyi..aku hanya bersarapankan sebiji gula-gula hacks perisa lemon yang diberi oleh Yusra..alhamdulillah..dapat juga makan..

sekitar pukul 8.00-10.00 pagi

let me introduce u..ni ah peng..dia kena pergi plkn..cuma dapat 4 hari cuti je untuk pergi interview ni.hoho, dengar citer dia pasal plkn..gerun sih. sesapa je yang lambat untuk sebarang aktiviti akan dikenakan denda..dan antaranya ialah menarik katil ke mana sahaja dia pergi selama seminggu..penat + malu kan?



kat depan aku ni, ada seorang perempuan..she looks beautiful..yang serba kuning ala-ala puteri raja tu..



ok, ni pulak Yusra..kami sama bezday..whoa, aku jumpa dua orang yang sama bezday..Yusra n Danielle (Ella). x caya ?



ni alibi taw!





nampak macam aku ni x de keje kan? hmm, lama sangat..perasaan nervous bertukar kepada curious n impatient..

sekitar pukul 11.30



lebih kurang pukul 11.30, baru kami (Yusra,Ella,Pei Yei dan aku)dipanggil masuk..sume perempuan..haha

mula-mula kena introduce diri masing-masing dalam bm.
-nama
-adik-beradik
-course
-pekerjaan mak n ayah

kemudian panel-panel tu bertanya dalam bi..
?-kenapa kami memilih course tersebut
Yusra n Ella = sains sosial (psikologi)
Pei Yei = business administration
aku = accountancy
?-sumber inspirasi..
?-karakter yang perlu ada untuk mejadi apa yang diimpikan..

so far, okla..but i know i can do better..hurm..
sekarang yang penting adalah doa dan tawakkal.

melalui interview ni, i realize something..aku ni peramah juga ye..haha~

untuk perancangan masa hadapan..aku membuat beberapa plan..

plan A- tunggu jawapan JPA
plan B- terima upu..buat degree dalam negara kemudian sambung master kat overseas
plan C- masuk matrik..it's okay what?

5 comments:

..hajar azhar.. said...

x bgtw org pon g interview...ni yg nk majuk ni..huhu..nway, u r using ur new fon, rite??haha..samsung dulu mne de camera..heeee~~

Athirah said...

erk..
haha, kutuk la samsung tu
jap ea..x de kamera n game okay!

sony ericson okla..3G punya..
tapi x tahu nak guna..
hee, still learning..

atok said...

cambest jee interview jpa tuh.
eheh

Athirah said...

best?
i hope so..

nik uqbah said...

Ak d0akn yg terbaik buat kau. Er, mcm kasar lak ayat. Xpe2.. Janji smpai mksd ny kn..heheh..

D0a bbyk aihh~

^_^