Thursday, April 9, 2009

sehari bersama sahabat...


atie_liesa

seawal 5.50 pagi lagi aku bangun..menyiapkan diri untuk pergi sekolah..katanya ada rehearsel Hari Anugerah cemerlang...hmm, tiba-tiba plak ada sorang sahabat aku ni call..time tu aku dalam kereta..dah nak sampai da pon...dia kata.."athirah, rehearsel batallah.."..waa, malu betul la...semangat je datang.

so,aku pon ajak arr salah seorang sahabatku pergi mydin..kebetulan dia pun memang ada urusan kena datang subang...but can u imagine? the whole day kat mydin..whoa!..then, kitorang pon decide nak wat meeting pasal program yang kitorang handle dengan beberapa orang sahabat yang lain..

Guess what?..tunggu punya tunggu, dari pukul 9.00 pagi sampai la 12.30 tengah hari x nampak batang hidung...da puas da kitorang tawaf kat mydin tu..ingat nak shopping tapi takut orang yang ditunggu tu datang pulak..serba-salah jadinya..

Aku pon suruhla sahabat aku call orang tu (sapa la tu?)...nak taw orang tu cakap apa?

dia cakap kat subang tu hujan..so, x boleh nak datang..

ha?..mana ada..aku pon pegila keluar dari mydin tu semata-mata nak tengok cuaca..huh..guess what?..panas terik je...ni kes aniaya ni..penantian satu penyeksaan..

akhirnya kitorang buat keputusan untuk shopping..untuk enjoy da whole day..



ni la makanan tengahari kitorang.. nampak sahaja menyelerakan..tapi rasanya..hanya Tuhan yang taw..nasib baik kitorang kongsi..kalau x nak claim balik je duit tuh..huh..time makan tu, kami sembang-sembang arr ngan seorang promoter wah chan..n dia suggest kan kitorang tengok wayang kat summit..

kebetulan, aku dan sahabatku x pernah menjejakkan kaki ke pawagam..buat julung-julung kalinya...dengan perasaan yang sangat teruja, kami sanggup berjalan kaki dari mydin ke summmit..x jauh mana pon sebenarnya n x sampai 5 minit kitorang da sampai..
tak taw la sama ada kitorang yang jalan laju (tgh excited ni) ataupun tempat tu memang dekat...

sampai je kat pawagam tu, ada satu citer je yang tengah ditayangkan..
citer seramla..selama ni kalau ada iklan cerita seram kat tv pon aku tutup mata.. ni kan lagi nak tengok filem nya..

tapi sebab sahabat aku da terlepas cakap nak beli 2 tiket dari kaunter..aku pon dengan "beraninya" ikutla dia..

masuk je pawagam tu, aku ibarat rusa masuk kampung..x leh duduk diam..dengan kegelapan yang sangat pelik..tv yang sangat besar..aku meninjau-ninjau keadaan sekeliling n dengan bataknya..aku pon cakapla kat sahabatku..ehh, ada speaker la kat belakang kita..(jangan gelakla..eeiii) bayangkan, orang lain sume khusyuk tengok citer hantu tu..kitorang plak gelak-gelak..agaknya dengar ke suara kitorang ea?

sampai kat klimaks citer seram tu, aku pon ajakla dia balik..waa, dia nak tengok sampai habis..aku pon..ye la, ikut je..

citer bertambah seram..n aku tutup mata dengan tangan je..dengar suara orang jerit-jerit dari speaker..bising betul..(padahal takut ni)..

taw aku buat apa? aku pon pasangla lagu kat handphone kuat-kuat..ceiit, ada orang memandang ke arah ku n sahabatku pon mencuitku sambil berkata "kuatnya pasang"..ooo..i see..baru perasan..

aku pon sumbatla telinga aku dengan handsfree n pasang lagu kuat-kuat..nak lawan speaker yang seram tu kat belakang kitorang..punya la takut..tangan aku ni sejuk je..sahabat aku penat tahan gelak duduk sebelah aku..

tengok-tengok, aku boleh je habiskan menonton filem tu dengan mata terbuka..x seram mana pon sebenarnya..berani je ea aku ni..

pastu, da lewat petang..kitorang pon balikla rumah..


p/s : kalau nak pergi pawagam n tengok citer seram..jangan lupa bawa handsfree..hehe~

10 comments:

atok said...

wah pengalaman first tyme mest ingat sampai bila2/
eheh

FuadShahLim said...

errr....
athirah msuk pawagam?
adoy..
pape pn...
enjoy ur life to the max..
huahua..

Athirah said...

nape??
pelik ke??

Anonymous said...

dua2 cute...hehe

FuadShahLim said...

xde..
xpelik pn..

aeisyulillah said...

hehe... jaat tol r shbt ko tuh..

memula de egt korg tak dtg sebab liesa tak gtaw pe2

tp de gtaw ak, sblum de msuk bilik guru, ari ujan... tp bile da kuar da cerah.. maaf kan la de, x berniat nak aniaya..

lgpun de sibuk uruskan petronas punya bnd2 alah tuh n pn sabaria ada mesyuarat... kna tggu beliau.

malah, de kna pulang awal kul 3 coz de kne bli brg utk educamp.

2 many things 2 b accomplished in very lil tym..

de mintak maaf bynk2 aw..

hak..

Athirah said...

ooh,
cakap ngan orang tu..

kita da maafkan
n sebenarnya kita x kisah pon kalau orang tu x datang..
tapi len kali tanya or cakapla betul-betul ea..

sian kita..
punyala excited nak shopping..
n terpaksa tunggu lak ..hmm

Anonymous said...

uit org kat atas...ske ati je ckp ak tak bgtau pape..heh.

Athirah said...

haha..
memang..orang kat atas ni..
nak kena ni..
jom..
serangggg...

khaliesahkamal said...

jom!..