Wednesday, April 22, 2009

kecilnya dunia..

Assalamualaikum semua!!

lama aku x menaip kat blog nih..rasa kesian pulak..huu~
well, aku nak citer..

AHAD lepas, pagi-pagi lagi..
aku n family aku pergi book fair kat PWTC..

datang-datang je..
aku nampak satu booth besar warna ungu..
da lama da aku cari upax atau sox,
kat sini baru jumpa..huh

terus aku tarik ummi,
'ummi, jom la..uyu nak beli y sox punya..nanti jimat'
banyak kali aku cakap mcm tu..
merengek-rengek macam budak kecik lak..hehe

ummi pon hulur la duit RM 10..
mata aku bersinar-sinar terus bila nampak duit kertas merah tu..
yeay~ baik sungguh ummi ni..thanks ya!

aku pon suruh je cina tu pilih mana2 nombor.
aku pon x de la jenis y choosy sangat..
ni nombor baru aku taw.. 0133456789..hahaha..
(salin jgn x salin)

itu baru nampak sox..belum nampak buku lagi..heh

waa,ramai sungguh orang..excited betul aku tgk banyak sangat buku..
rasa nak angkut bawa balik sume je..heh..
(bajet banyak duit)..

dari satu booth ke satu booth,
aku n ummi jalan-jalan..

aku tengok..
banyak buku y ajar budak2 untuk mahir dalam bahasa inggeris..
noody la, disney la..
tinggal pilih je nak yang mana, sume ada

pastu kitorang naik tingkat atas,
bestt sangat..

kat bahagian alaf 21,
aku pon capai la 3 novel sekali amik..hehe~

antaranya :
-rooftop rant (hlovate)
-sungguh aku ... (anis ayuni)
-jasmines on the 4th floor (mclean patrick)

hantu novel sungguh..huahua..
tapi aku x de la gila sangat..

bahagaian al-hidayah pon aku pegi taw!

ummi cakap nak beli 10 yasin sekali..
nanti senang kalau nak buat majlis kat rumah ke..
nak baca satu keluarga sama-sama ke..

aku pon tolong la carikan yasin yang ada terjemahan
n harga berpatutan kat bahagian al hidayah tu..
tertunduk-tunduk aku nak pilih yasin..

tiba-tiba,
zappp..
aku ternampak seorang dari kaum adam ni..
terus berdiri tegak aku macam kena sambar petir,
terkejut betul..

laki tu kawan aku laa,azim..
kawan lama aku masa form 3..
dia ni jenis yang pendiam n x banyak tegur banat..

so,
aku pon x de la nak buat sesi ramah-mesra kat situ plak kan?
aku pandang je la...tunjuk la muka yang aku ni still ingat member..heh

pusing-pusing kat bahagian tu,
aku ternampak lak daleela n syafiqah..
kawan aku lagi ..

syoknya ramai kawan..
aku pon pegila tegur diorang..
diorang pun beli banyak buku juga la..

da letih aku n ummi berjalan,
kitorang pun decide nak pergila makan sket kat satu kafe kat situ..

aku ni jenis jalan straight je..
x de la pandang kiri kanan..

then,
ada lak suara dari belakang..
macam panggil nama aku je..
'athirah..athirah'

aku x berpaling pon..
ingatkan diorang panggil orang lain..

tiba-tiba,
ada sorang girl ni capai lengan aku..
aku pun berpaling la..

nak terjerit aku..
kawan lama aku time form 3 gak laa..
nama diorang nabihah n fairuz..
taw x, aku rindu gila taw kat korang..rindu tahap gaban taw!

tergelak-gelak aku ngan diorang..
ada ke patut kata aku ni x membesar?..heh

aku borak pon sekejap je ngan diorang,
coz diorang keje kat situ..(x taw la production y mana).
huuu

time kebulur tu..
ummi belikan la,
1 burger + 1 fresh orange = RM 8

mahal tol laa..
kalau taw mcm ni,
baik makan kat stall luar je..haish..
kot ye pon jangan la cekik darah sampai mcm tuhh..
hmm..


tangan aku da penuh kiri kanan angkut buku yang banyak2 tu..
aku pon ajak la ummi n ayah balik..
'ummi, uyu da x larat da ni..'

yeay,
akhirnya kitorang pon balik

dalam perjalanan balik tu,
kitorang pon berhenti la sekejap kat jejambat sg.buloh
nak solat zuhur + lunch..

tapi x sangka sangat,
time kat situ jugak..
ada sorang ni terjerit nama aku ..
'athirah..'

aku pon pandang la,
huhu..terjumpa khaliesah n aisyah muda plak kat sini..

waa,
kecil sungguh dunia..
hari tu aku da jejak kasih dengan 7 kawan aku..
alhamdulillah..

mungkin hari tu,
Allah nak tunjuk kat aku yang pentingnya ada kawan,
jangan nak sombong berjalan atas muka bumi Allah ni
sebab alih-alih kita akan jumpa orang yang sama..

bagi aku,
walaupun berkawan dengan seribu orang..
itu belum cukup ramai..

dan walaupun bermusuh dengan seorang..
itu sudah cukup banyak..

fikirkan sendiri..

5 comments:

The_Zikr said...

Hmm..agaknya bila lah sy ni bleh jd peramah skit..he2..

The_Zikr said...

http://www.bloggerstyles.com/page/3/...ni url untuk page2 yg istimewa..byk yg cantik2 sampai x tau nak pilih yg mana..

atok said...

u pax mmg mura gyla ohh.
eheh btw,mknan kat c2 mmg mahal la.
tgk tempat laa.
eheh

..~mE sTarLigHT~.. said...

epinye die dpt jumpe rmi kawan..

Athirah said...

to the zikr - ramai orang kata enta da peramah da sekarang ni..so, don't worry ok..cuma dengan kita..memangla x biasa..even kita pernah blaja 3 tahun sama-sama..kita still x pernah cakap en..so, it's doesn't matter..heh.

to atok - upax memang besh gila lorr..jimat abes..kita x mo da makan kat situ unless klu kebulur sangat..hmm

to hajar - ehehe..mestila happy..x kan nak nangis lak kot..huhu..hajar, hajar.. i am happy to have a friend like you..don't you know that?..heh