Sunday, October 3, 2010

why serenity?

disebabkan waktu lapang yang Allah bagi..
nak nak pula minggu ni banyak kali berjumpa komputer dan pinjam broadband sahabat..
so, macam-macam benda yang aku dapat
yang aku nak share dengan korang

firstly
ada orang tanya aku (yang tau aku ada blog la)

kenapa letak nama miss serenity?
serenity tu maksudnya apa?

okay,
kat sini nak explain
serenity tu maksudnya ketenangan
jumpa perkataan ni masa baca novel judith mcnaught (once and always)
then macam curious sangat
sebab tu cari
bila jumpa tu, rasa happy sangat..

sebab tu nama athirah tu boleh je tetiba transform jadi miss serenity
nama tu mendoakan.. betul tak? =)
my real name pun best apa, cuma ni konon nama pena la..

dalam penghayatan aku kan..
ada satu benda yang penting sangat dalam hidup ni
tak kiralah kalau Allah beri susah ke
Allah beri senang ke
Allah beri dugaan
Allah beri kita musibah
Allah beri kita nikmat
Allah beri kita kaya
Allah beri kita miskin

apa yang penting ialah ketenangan hati

qalb is the crucial part

then, bagilah apa-apa ujian pun, kita dapat menghadapinya dengan berlapang dada dan bersikap tenang.. insya-Allah

tapi bukannya ketenangan hati ni boleh dibeli dimana-mana
kalau ada yang menjual, aku pasti ramai jutawan yang ghairah untuk membelinya
sayangnya, ia tidak boleh dibeli

tapi ingat
Allah yang mencipta manusia
Allah juga tahu manusia akan mempunyai banyak masalah
dan untuk menghadapi masalah2 tu pun,
Allah dah bagi pemudah cara dekat kita
cuma kita je kadang-kadang leka

pernah dengar tak ayat ni?
hanya dengan mengingati Allah, hati akan menjadi tenang

kat sini, ada satu video
aku betul-betul nak share dengan anda semua
so, da terlajak singgah ke my crystal ni
silalah menonton ya ! (aku benar-benar berharap)
hanya 8 minit 44 saat.. luangkanlah



May Allah Bless Us

2 comments:

matadore said...

hihi okay dah jumpe. blom tgok tapi komen dlu.

miss s.e.r.e.n.i.t.y said...

:)

as you wish. syg