Tuesday, June 15, 2010

vacation @ kedah

assalamualaikum w.b.t

wahh, lega rasanya dapat pulang ke rumah..
pengalaman bercuti di Kedah selama 4 hari 3 malam begitu berharga sekali..

banyak nak cerita..
tapi tak larat nak taip..
tengok gambar je la ey


rumah yang kami kunjungi di Baling, Kedah



menghayati keindahan alam (konon2 jek..) haha


banyak gler rambutan kan?
try amik satu.. :)

kami pergi ke kolam air panas ulu legong
best sangat
tell you what, air dia memang panas
then, jumpa gak dengan anak2 orang asli kat situ

ramainya orang
mana saya ni?

adik saya ada di dalam gambar
the weirdo... haha

ziarahi kadang-kadang
akan menambahkan kasih sayang

ni la yang bestnya bila balik kampung
macam baru balik beli buah kat kedai..



kelakar habis bila tengok gambar nih
adoyai adikku, bila nak matang?

kami sempat singgah di Siong
dua taring tu mcm simbolik tentang sejarah Siong di kampung ni
malah, menurut Pak Ngah - ada satu dewan tu yang menjadi tempat pengistiharan
Raja Bersiong..

harap2 da tak de da spesies yang makan darah macam siong ni
buat naya je kan?

tapi cerita2 twilight tu ramai juga orang tengok
sheesh.. x faham :P

sweet kan atuk n nenek ni

tapi saya pun nak naik motor jugakk
nenek, tolong bawak ye.. he

orang kata, kalau singgah Alor Star,
tak sah kalau tak pergi Pekan Rabu

binaan bangunan ni amat kreatif sekali
susunan tangga yang kemas !!

abaikan si baju hitam..
sebab actually nak tangkap gambar tangga jekk..hehe


terjumpa kamus ni kat Pekan Rabu
cam tak caya je

kamus Nurul ?
hahaha..
walaweyh, namaku boleh dikomersialkan jadi mukjam..


kami berpeluang untuk melawat sebuah keluarga yang pernah menjadi jiran kami
rumah ala-ala bollywood
serasa aku, rumah yang paling cantik kot kat kawasan tu
sebab keliling rumah tu banyak rumah2 kampung

terima kasih buat keluarga mejar sani dan auntie syah
buat susah2 je masak untuk menyambut kehadiran kami.. :)

ada masa, kami datang lagi..

sibling's bonding

singgah makan di gerai2 japp..

makan kat tepi jalan lagi sedap kan?

kita tidak memerlukan yang termahal untuk
menikmati hidup..


masjid al-bukhary
pembinaannya ditampung oleh Bukhary 100%

berdekatan dengan masjid ni gak
ada yayasan al-bukhary
dengan kolej swasta miliknya

muzium padi

nampak macam real kan?
tapi sebenarnya ni hasil lukisan tangan
yang dipamerkan di muzium tersebut

cantik kan?

jauh perjalanan
luas pemandangan

psst : penat tak habis lagi.. saya rehat dulu la ye..

May Allah Bless Us

7 comments:

azni_1405 said...

erk,,citer vampire tu,,sebab mamat hensem tu,,huhu,,hensem ke??
not my taste.haha

nak ak blikan kasut baru ke???dah haus eh?nnt masuk dgrem kena pakai itam gak ek??

little daie said...

nak rambutan boleh?

aini dah pelawa nak belikan kasut tu...ingat lagi thirah, syarat2 nak beli kasut^_^

miss s.e.r.e.n.i.t.y said...

> aini

not my taste either

boleh2,
aku nak kasut baru..
tak kesah apa2 jenama
asal ko bayar.. hehe

belum haus lagi, dia lapar je

aah kot, aku pun tak prepare apa2 lg ni.. risau laa

> nadhirah

boleh2.. sila amik.. hee

ingat2 ! kalau nak beli kasut,
beli yang kita senang nak lari..

best la petua awak ni
^_^
nanti kita praktikkan ye !

azni_1405 said...

owh,,,kiranya,pilihan ak
selama ni pakai sport shoes adalah yang terbaik!!!

haha,,at least ak tak wat bisingkan macam orang lain.
memekak je,keletak...keletuk

sakit ati ak.huhu

miss s.e.r.e.n.i.t.y said...

> aini

haha, ko lepas geram kat sini ke?
lepak aaa
aku pun pakai kasut flat apa..
okay je

orang len, diorang punya pasal ar kay..

dAk aDaB said...

best2 post ni..
byk gmbr..

lwknya apar..
bleh lak die g buat tuala tu tudung
kte ingtkn tu k ngah..
tp mcm pelik plak kn??

bangga tul ad kamus nama die..
moga2 terbitlah satu ari ni kamus AThirah plak..hak2..ameen!!~~

miss s.e.r.e.n.i.t.y said...

> shikin

haha, apar tu memang..
eh2, awak ingat lg kat adek kita?
cam x caya je.. hehe

bangga2.. haha
tumpang gembira sekaki je..

kamus Athirah?
mudah-mudahan.. he
ameen