Wednesday, June 23, 2010

lesen 'hiasan'

mengambil lesen P atau L bukanlah suatu yang mudah..
tetapi, tidaklah ia menjadi sesuatu yang mustahil..

selalunya, orang akan ambil lesen ni lepas spm..
time tu en lepak2, tak de benda nak buat..
lagi kalau duk goyang kaki kat rumah coz x kerja en..
n aku cerita bukan pasal orang lain ..( pasal orang la)

tapi memang perit la kalau time nak test2 uh..
dengan komputernya lagi
praktikal dgn jpj sume

tahniah ar kpd asma aboj
setelah berkali2 test,
akhirnya, beliau lulus dgn jayanya..
huhu..
kira kita berdua ni seri la.. hihi

dan sekarang ni
setelah berpeluang memegang lesen P
kubiarkan saja ia beradu dalam dompetku..ha

bukan tak nak bawak..
bukan tak de kereta
bukan takut laaa
cuma tak berani.. :( heh

ni nak masuk degree,
ayah kata nak kasi kereta
aku kata tak pe la

duit boleh buat benda lain
adik2 aku yang sekolah asrama ni macam mana?
da la sume demand tinggi2
nak beli barang stok mcm loaded sangat.. ceh..
luku kepala karang..
(garang ni)

lagipun, berlambak bas2 usim menanti..
walaupun lambat gler gerak
at least.. ada la ..
daripada tak de kan?

prebet2 yang murah .. kot?
teksi? mahal gler..
mana ada orang caj rm 15 sbb balik dari Giant ?
cekik darah tol..

then, kalau ada kereta pun
ikat perut laa aku nak makan kang
da la harga minyak naik..
n aku x sanggup minum air kotak je
setelah berhempas pulas dgn akaun tu.. heh

so, berdikari la sikit en, tira?

berdiri di kaki sendiri..
biar susah sekarang, senang kemudian.. :)

May Allah Bless Us

5 comments:

AmirSyafiq said...

"ayah.nk.kasi.krete"?
pergh.

bwk.je.laa.
nnt.pnjng.sket.kaki.
org.pg.study.
kita.pg.rehlah.hepi2.
~sinis~

P = Profesional

aeisyulillah said...

eh,ayah nak begi kereta tak nak? wah.. bagi lah kat sini.. jadi kereta wakaf.. haha

miss s.e.r.e.n.i.t.y said...

> amirsyafiq

u are such a weirdo..heh
n i prefer to stay in my room rather than 'pergi rehlah'..


> aesyulillah

eh, ko kan da ada kereta?.

bukan x nak la..
cuma, masih awal
baru tahun 1

n one more thing
x nak drive skg
nti x pasal2
lesen kena tarik balik..
hehe

cahaya said...

assalamualaikum...athirah ku sayang...
amboi2.... xpe nt rye awk bwk kte jejln nek kete yer....

cahaya said...

assalamualaikum...athirah ku sayang...
amboi2.... xpe nt rye awk bwk kte jejln nek kete yer....