Friday, June 11, 2010

budak akaun.. yeay

tadi dapat mesej dari maisara,
dia cakap result dapat kos untuk degree da keluar..

actually saya pilih ;
pertama - accounting
kedua - muamalat n management
ketiga - corporat
keempaat - marketing

alhamdulillah :)

MAKLUMAN TAWARAN KEMASUKAN LEPASAN STPM / SETARAF
UNIVERSITI SAINS ISLAM MALAYSIA SESI AKADEMIK 2010/2011


No. Daftar :
-------------
No. Kad Pengenalan : ------------
Nama : NURUL ATHIRAH BINTI MOHD SOBRI

Tahniah atas kejayaan saudara/i,

Saudara/i berjaya ditawarkan tempat di UNIVERSITI SAINS ISLAM MALAYSIA untuk mengikuti program :
IJAZAH SARJANA MUDA PERAKAUNAN DENGAN KEPUJIAN ( QE02 ) .

* * * * * * * * * *

kawan-kawan saya mesti ramai yang tengah cari biasiswa kan sekarang..
so, kat sini nak share sikit2 yang mana saya tau la

kalau korang berminat dalam bidang pendidikan,
korang boleh apply biasiswa ministry of education (moe)
kira amik 4 tahun degree plus 1 tahun diploma pendidikan..
terus jump masuk bidang mengajar.. mcm ummi

kalau bidang2 lain,
antara mara atau jpa..
madam linda ada cakap.. dia prefer korang apply mara (ingat tak?)
sebab mara ni cam lebih khusus untuk orang melayu..
lagipun kalau korang amik pinjaman mara,
korang boleh tukar loan tu jadi biasiswa dengan syarat success with flying colours..

kalau apply jpa,
kena bersaing dengan cina n india lak..
tapi takpela untuk korang yang berdaya saing
tak salah mencuba kan?

ada lagi satu,
aku tau benda ni dari ayah..
yayasan selangor offer biasiswa untuk anak kelahiran selangor..automatik dapat..
bagi yang tak lahir kat selangor, tapi dengan syarat da duduk kat selangor ni lebih 10 tahun, korang boleh apply gak..

yayasan tenaga nasional berhad pun ada bagi biasiswa jugak..

aku ada post kat tamhidi accounting punya blog.. boleh tengok kat sidebar.


nak tau lebih lanjut,
boleh tanya pak cik google n uncle yahoo kay..


p/s : esok, insya-Allah saya dan keluarga akan pergi kedah.. gathering kat sana.. tak sangka pulak lajur keturunan aku ni ada jugak orang kedah..haha..see you soon kay.. saya nak cuti !!!

May Allah Bless Us

6 comments:

azni_1405 said...

huhu,congret2.
kem slm kt yat ngn amirul ea...
haha

syueda91 said...

tahniah!

Noor Faradzela Binti Mohamad said...

tahniah tira! :)

miss s.e.r.e.n.i.t.y said...

> aini

kem salam ngan yatt n amirul?
haha.. wat lawak ke hapa..
yatt bley la kay..

ko dapat pe ek?


> syueda91

ya, terima kasih !


> nora

syukran ukhti..
semoga kita berjaya sama-sama ye!

dEe-Nie said...

thniah utk athirah !!

miss s.e.r.e.n.i.t.y said...

> deenie

syukran awi awi