Wednesday, June 3, 2009

dugaan seorang aku..

sejarah aku masuk usim ni, beza ngan orang lain

kalau orang lain masuk..sume ada kemudahan, kelengkapan
tapi aku bertemu dengan sang kepayahan dan kesusahan..

orang kata bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian, rite?

well. cabaran yang aku hadapi kat sini..,

1) apartment aku x de air lorh (terpaksa menebalkan muka nak tumpang tandas bilik org len)
2) kipas kat bilik aku rosak (bersabar athirah, sabar)
3) tombol pintu bilik rosak (waa, ini sangat bahaya)
4) room-mate aku x masuk lagi..(feel free to express myself)..haha

walaupun serba kekurangan..sume x de..tapi Allah ada..Allah ada

dan kini alhamdulillah, selepas seminggu..aku berusaha membuat aduan dan sumber air di rumah kami dapat dipulihkan..tombol pintuku bertukar wajah..haha..

tapi, kipas tu kena tunggu stok ada..so, dari berpanas terus..aku pun mintak umi bawakkan kipas berdiri..huu..kak ngah yang bawak naik sampai tingkat 4 coz aku x larat lorh..hehe (anak manja sungguh) :P

n now, i am waiting for my future room-mate..i wonder who is she?..by the way, sesapa yang boring duk kat umah tu..(hajar, khaliesah)..mehla datang apartment kita ni..kata rindu..haha..

okla..adioss sume !!
salam

14 comments:

aeisyulillah said...

haha.. tak lah susah sgt..

mak ayah ada, bley tlg..
ada kak ngah tlg agkat brg..

Syukur2...:)

atok said...

bgusnya.
kalo atok da memekak da.
gle ke air pon xda?
harha

siti-situ-sana-sini said...

haha..
nk jd roommate bole??
kosong ag en..
btw, syafiqah dpt offer g usim..

hmm,cbrn nk tuntut ilmu mmg susa woo..
ayh kte salu cter kt ktorg buat pengajaran.
ni kre ok la kt negara sndr..
nnt kte gi megara org..cne ek???
waaaaa..scarynye!!
hahakk
miss u so muchhxx laa..haha

valeria said...

mne2 tempat pown ade cabaran, ade kepayahan..
neways, kte kne b'syukur..kn kn kn?
nak taw x, ustazah kte cter kn..tren kat egypt..lantai'y b'lubang2..haha..bley nmpk batu2 jalan tuh..
i'll definitely b a different person there..
sbb kne "b'gelut" kat mne2..
miss ya..:D

siti-situ-sana-sini said...

ten,lubang2??
hoho..lg smart tu!!
Allahu ma'ana,insyaAllah!

bee_nazirah said...

hehe..kire ok lg la 2...
stil dlm ngre...
kuatkn diri ye hadapi rmtangn n ujian ni..
innallaha ma'as sobirin...=)

Athirah said...

huuu..
thanks 4 all da supporter..
memang, kita bersyukur sgt coz dpt study kat dlm negara y tercinta ni..hehe
maybe coz Allah tahu..org mcm aku ni belum bersedia lagi untuk fly2 mcm korang sume..
kita x envy pun..cuma jealous je..haha
x de la..men2 je

insya-Allah, bila wat master nnti..
kita nak fly ..
pray 4 me k..

bee_nazirah said...

insyaAllah...bittaufiq a'la kulli hal...=)

siti-situ-sana-sini said...

enzy ngn jealous...??
x sme ke??
tira wat kte bukak dictionary blek..hahakk

matadore said...

cayok2 kak athirah :)

Athirah said...

to : bee _nazirah
thanks

to : mak cik bucuk
hehe..
hajar sampai buka dictionary?
hahaha, lawak la
ni mesti kes ari-ari asik tgk blog kita y x ber'update' ni..wee

to : matadore
thanks..awak pon tau, good luck okay!

Muhammad Syakir Uzair bin Mohd Azman said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

menyampahnye kat org atas ni..huhu

Anonymous said...

jgn salah sgke kat org ats tu weyh...
mksud die len sbnrnye...