Saturday, May 2, 2009

KIAM d'Sambest

alhamdulillah..
itu sahaja yang terluah..

setelah hampir 5 bulan merancang..
akhirnya KEM IBADAH AKHLAK MUSLIM (KIAM) dapat dilangsungkan di sambest dengan jayanya..

ribuan terima kasih diucapkan kepada Majlis Tertinggi, koordinator dan fasilitator program ini yang sanggup berkorban masa, tenaga, idea, dan wang ringgit demi memastikan program yang bakal dijalankan bukanlah suatu yang sia-sia tetapi dapat mendatangkan manfaat kepada semua..

Majlis Tertinggi


Pengarah program : syazwan
Penolong pengarah : khaliesah
Setiausaha : deenie
Bendahari : bashirah

para peserta : semua pelajar form 3
pemilihan mereka sebagai peserta ni sebab ikut analogi jari la..



ni muka budak-budak yang mula-mula blur..haha..x paham pasal tender..haishh



alangkah indahnya hidup apabila ukhuwah berlandaskan tarbiyah..

this is my group
Faci : athirah (is it me?)..eheh..and fitriyah

nama kumpulan?
entah siapa la yang jadi pencetus idea..
nama group kami T-3..what a name!!
sebab nama facinya athirah n fitriyah.. *wink*



ni masa adik-adikku buat persembahan Malam Apresiasi Wawasan Islam (MAWI)..
nampak sungguh bersemangat..(macam facinya ?)..
go gO..chaiyOKk..



kek ni janganla makan sorang-sorang..haishh



ibarat berada di pantai hawaii..
angin sepoi-sepoi bahasa...eheh



here we go..
2 ladies in purple..

kita rasa bersyukur bila ada orang cakap macam ni :

" ukhuwah mereka selepas kem ni macam ada roh"
" mereka mementingkan tarbiyah dalam jalinan ukhuwah"

tapi, still rasa sedih kalau ada yang cakap macam ni :

"entah apa la yang diorang buat tu..berkesan ke?"
"baru habis sekolah, da sibuk-sibuk nak buat program"

memang mulut orang x boleh nak tutup..
ni kan negara demokrasi..
tapi ingat,
ALLAH memandang USAHA dan bukan HASIL

bila kita pilih jalan dakwah ni..
ibaratnya kita meneruskan perjuangan para anbiya'
so,
cabarannya sama.. walaupun berbeza masa dan zaman

program yang kami anjurkan ni bukanlah suatu pengakhiran untuk berbakti,
tapi satu titik permulaan untuk berdakwah demi addin yang suci yakni Islam..

" YA ALLAH, TUHAN YANG MEMBOLAK-BALIKKAN HATI
TETAPKANLAH HATI KAMI DALAM LANDASAN AGAMA DAN KETAATAN KEPADA-MU"

Amin..

p/s : asif sebab x dapat nak tolong banyak dalam program ni..
asif sebab selalu x dapat nak datang meeting..
asif kalau penyampaian sebagai faci x terkesan di hati mereka..
asif sebab diri ini tak sempurna..
tapi diri yang lemah ini juga telah mencuba..

8 comments:

matadore said...

huhuh
syukran lillah sbb bagi akhawat yg concern pasal adik2 kat sekolah.

kak athirsh,
bagi cadangan untuk kitorang terus keep up dengan f3.

hehe.

..~mE sTarLigHT~.. said...

group kte nama lady finger's..haha
wat a name!!hik3..
erm..terasa gk la..
byk sgt kekurangan dlm diri ni
cm x layak je jd fasi..

eyh..gmbo balqis, ema n nasuha tu..
plizz la!!adohai..haha

khaliesahkamal said...

alhamdulillah...
Tahniah dan terima kasih buat antum semua...jazakumullah.


p/s : teringat aja bawak dadih ari tu..
mangat tul setiausaha kte makan...hak.
syukran jazilan, ya habibati.

Athirah said...

to matadore : cadangan?..hmm..cuba rapat ngan diorang supaya boleh taw masalah diorang n selesaikannya dengan cara yang berhemah..
sentiasa senyum dan bertegur sapa ngan diorang tu..okay!! :D

to hajar : lady finger's tu bukan makanan ke?..hehe..ehh hajar..jeles ke ngan pic tu??
ke awak nak kita letak muka awak ni??..haha

to khaliesah : thanks a lot to you..erk, setiausaha tu memang kuat makan pon..no offence..lalala~

nurilhakim said...

Salam ziarah,
Alhamdulillah, pelaksanaan program yg rasanya cukup berkesa. Sesungguhnya yang memcetuskan kesedaran dan istiqamah itu keikhlasan dan kesungguhan..Teruskn berdkwah!

;)

..~mE sTarLigHT~.. said...

mmg la nama makanan..hoho
tp my group tu dpt award the best group tw!!
lalala~~
heee...erm, muka kte da terlalu comel la..
ahakzz

valeria said...

eee..cute la gamba 2 ladies in purple tuh..i like it..hihik..x sangka athirah nk 'display' gamba tu..apela..

ummu ahmad faiz said...

Salam athirah...tahniah di ats usaha murni athirah dan kwn2 mngadakan KIAM di sambest...tahniah. bila memperjuangkan sesuatu yg telah diusahakan,yang telah pun dirancang... usah diambil peduli sgt pada apa pndgn org..yg penting hati betul2 ikhlas melakukannya..perjalanan menyampaikan dakwah mmg penuh liku2...jadi TERUSKANLAH PERJUANGAN MENYEBARKAN SYIAR ISLAM selagi hayat di kandung badan. ALLAHU AKBAR