Wednesday, March 17, 2010

yuk pesta !!

assalamualaikum..

kawan-kawan.. PESTA BUKU DATANG LAGI..yehaaa!!


TARIKH : 19- 28 MARCH 2010
TEMPAT: PWTC, for sure..


ok, pesta buku da nak dekat.. best best..

jom kita datang ramai-ramai !!


sahutlah seruan wahyu pertama;

"Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhanmu yang menciptakan (sekalian makhluk),
Ia menciptakan manusia dari sebuku darah beku;
Bacalah, dan Tuhanmu Yang Maha Pemurah, -
Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan, -
Ia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya."

(Surah Al-'Alaq, ayat 1-5)

target pesta buku kali ni..

i am searching for 3 books..

1) Novel 'Versus', tulisan Hlovate, terbitan Jemari Seni..

so, untuk fans Hlovate kt luar sana, for your info.. ni novel latest Hlovate kay !!.. x publish kat mana2 lagi, i mean in printed version..tapi actually, Hlovate da publish novel ni kat blog dia.. try la tengok.. she took 5 years to complete this novel.. huhu, x sabar nak baca...

2) Novel "Denyut Kasih Medik', tulisan Dr. Farhan Hadi

bagi sesiapa yang da pernah baca buku "Pemilik Cintaku Selepas Allah dan Rasul" karya Fatimah Syarha.. sekarang, nikmatilah lagi kesinambungan cerita Qaniah dan Dr. Muslih.. tetapi ia lebih istimewa kerana hasil garapan seorang lelaki pula.. heh... tapi aku x tau keluaran mana.. so, try tanya Pak Cik Google @ Uncle Yahoo la.. nanti, senang nak cari kat booth Pesta buku tu..

3) Men Are from Mars, Women Are from Venus, written by John Gray

heh...tok ketua kampung Wikipedia said, it was p
ublished in May 1992.. hahaha, semua orang cakap buku ni da lama.. biarlah, orang nak cari buku lama x bley ke?..miao.. better late than never.. harap2 la dapat jumpa buku ni coz majority orang cakap buku ni best.. tapi kalau x jumpa pun, maybe kita cari kat MPH or beli via Internet.. wawawa~

maybe bilangan buku ni bertambah..hehe.. yela, bila nampak buku best depan mata, just grab it or you will regret.. fuhh.. lebih2 lagi, aku pergi dengan parent..

sesiapa nak berjumpa dengan aku, pergi la kat Pwtc tu k.. first day and the last day.. agak2 muka cam sama ngan aku tu, maknanya aku la.. kalau x, orang lain..

ok, enough blabbering..

seKian ~

6 comments:

tepianmuara said...

errr....

ada sesape nak hadiahkan aku 'ingin menjadi nasrallah'?????

haha

miss s.e.r.e.n.i.t.y said...

oit..

ceh. perli ar nih..
ADA ti, aku beli..
but for me laa..

FuadShahLim said...

err...
athirah nk beli bku men r from mars, women r from venus kew??wah2..hav fun reading that book..btw, buku dye ad byk sambungannye..xtaw la nk beli smua ke x..hahaha

miss s.e.r.e.n.i.t.y said...

> fuad

hmm.. saje je nak baca.. x de mende pun..

kadang2, ada benda y pasal kehidupan ni org putih lebih praktikal drpada kita..

tu je

azni_1405 said...

salam,,
walawala,,
dak nih balik semata2 nak g sana jerk,,
ak nak g sana pon kne angkut abg ak skali. dah r tu,,kne blnja dy skali plak tu..
pembulian berlaku ya disitu..cdey sy..

miss s.e.r.e.n.i.t.y said...

> aini

hehe..
mana ada, waa..
kita balik sebab nak balik laa..
one of the reason, memang la book fair..

klu nak harap duit sendiri, uuuu..
x merasa la nak borong buku2 tu..

u noe wat?
salah satu impian kita adalah menjadi librarian..
walaupun x pernah ada kesempatan..
world of books are heaven !!