Saturday, March 20, 2010

d'pwtc

assalamualaikum..

seperti yang anda semua maklum.. aku pergi pesta buku en?

ohh.. bukan aku sorang je gila buku rupanya.. ramai sangat orang.. bersesak-sesak.. tak kira jantina... kecik besar semua ada..

masuk pintu, terusku ukir senyum... hmm, wanginya bau buku (ceh, ayat hiperbola).. belon-belon bergantungan, setengahnya dipegang oleh kanak2 setinggi lututku.. harapan tinggal harapan nak dapat belon.. aiceh.. umur cam x sedar je da tua rupanya aku nih..

mula-mula je, terus cari toilet dulu.. memang la dapat sebiji bebelan aku kat situ.. okay la fine, aku budak kampung... tapi please ar fikir bila nak bina bangunan uh! ingat sume orang guna tissue ke dalam toilet ? ha ?.

. ... sebab x nak rosakkan mood yang happy jumpa buku2.. muka ketat + masam sekejap je..

semua buku yang disenaraikan dalam post lepas, alhamdulillah.. i bought them.. wee wee.. n plus buku baru.. ha, kan da cakap.. peluang depan mata je.. x kan nak beli 3 buku je ?.. buang karan je la kalau macam tu..

naik tingkat dua, dapat macam2 flyers... x menang tangan aku nak amik semua kertas ads tu..
sampai lah, ' hey, kak tira'..

'erm, ye saya..' sambil mengangkat muka.. huhu.. jumpa atul dom rupanya kat situ.. sempatlah wish congratz kat dia.. dia part time kerja kat situ..

naik atas.. jumpa les copaque punya booth.. booth upin ipin.. oh, sungguh besar efeknya dalam kehidupanku.. ngangaa.. kak ngah yang tak malu merengek2 minta beli kepala ipin kat ummi.. aku punya upin la.. baru lengkap en?.. hee


okay then.., aku menapak ke booth jemari seni.. novel 'versus' memang laku macam pisang panas.. terpisah lak dengan ummi, ummi pergi DBP.. kak ngah stay dengan aku...

baru je tadi aku tergelak dengar ada budak hilang ... sekarang, aku n kak ngah pulak stuck dekat tengah2 jalan dengan ratusan orang bertolak-tolak...

'Soorry'... suara kedengaran dahulu sebelum orang itu pantas melanggarku.. Pap.. aku jatuh.. weh, mana manners nih.. camne nak bangun.. sesak orang.. nak kutip kertas jatuh lagi.. then aku bangun balik.. telefon ummi, x angkat2.. sah sah la kitorang plak yang sesat kat situ.. mengalahkan budak tadika... waaa~ kredit da la tinggal RM 1... nasib baik la ummi kol balik.. alamat kitorang nangis je la kat situ..

banyak sangat promotion untuk improve English.. untuk kanak2 mostly.. sampai ada yang tanya ' kak, tak nak beli ke untuk anak ?'... haaa ??... gila ke ape ?

sorry, aku berlalu je.. kacau mood ar.. kalau sekali dua tak pe la gak... ni da empat lima kali... ni sudah lebih, tau tak ?..

ummi gelak je dengan kak ngah... eiii, sukanya menyakat orang..,.

ada plak tu, duk promote buku english kat aku..
'dik, buku ni bagus.. yang ni untuk secondary school punya'
> 'uh, saya student universiti'
' sorry... maaf ye'...

yela, yela... maafkan je.. aku da tak jumpa korang da pasni.. jangan risau...x de kena makan ngan aku punya... heh, walaupun kening da berkerut-kerut...

ni yang rasa nak gantung kertas A4 je dekat kepala...
" aku student uni n i am not married yet"...
karang, aku sendiri yang daftar masuk tampoi kang... sheesh..

dalam bersesak-sesak tu, sempatla jumpa dengan cikgu ngokison.. walaupun beliau x pernah ajar aku, still she is my cikgu... u noe why?... she made me cried during motivation session.. ingat x minggu bahasa tu ?.. yang masing2 kena tulis atas satu kertas, perasaan x puas hati kat cikgu2 ke, kat result ke... i wrote everything about me, no need to blame the cikgus.. Not their fault but mine.. result teruk time trial..benda yang buat aku sedar, kalau bukan aku nak usaha, siapa lagi nak tolong aku dalam hidup ni... Allah tak kan ubah nasib seseorang klu dia sendiri x berubah, rite?... but everything changed.. thanks, teacher !.. i miss you.. big time..*hug*

oh .. kes jumpa ngan ramai orang yang kenal aku nih.. ada lagi 2 budak sambest yang aku jumpa.. tapi x ingat nama.. heh, sorry ye adek2.. ni memang penyakit dari dulu, x bley ubah unless klu rapat gila ngan akak,, nama akan lekat dalam ingatan sampai bebila..
tahniah la kat korang,. sorang dapat 11 A's.. sorang dapat 6 A's.. aiseh2.. terkenang plak zaman dolu-dolu... semua orang ada masa depan... jangan ingat habis spm, life korang da sampai the end.. NO.. it's not like that... it was a beginning of something... to build yourself.. result ok x ok lain kira.. rezeki masing2..

maybe, Allah tangguhkan doa korang sebab Allah janjikan yang lebih baik pada masa akan datang.. So, adek2 kusayang.. perjalanan korang masih panjang.. banyak lagi yang akan korang tempuhi.. but trust me, klu korang rasa best sangat keluar sekolah... da x payah pakai uniform,.. boleh langgar rules sesuka hati.. satu masa nanti, korang akan rasa rindu gila kat sekolah, nak beratur kat dm (walaupun makanan x sesedap mana), nak tidur lambat sebab bercerita dengan kengkawan.. itulah antara fasa yang terbest dalam kehidupan..

walaupun dalam senyum ada tangis,. dalam tangis ada tawa.. itulah yang dinamakan kenangan.. betul tak???

hehe.. ok ok.. back to my story.. aku jumpa 2 penulis yang best.. Siti Rosmizah dengan Anis Ayuni.. just dari jauh je pandang....

n then, terlalu kat depan kamera2.. hehe.. ni apasal pandang aku macam artis nih?.. hehe.. padanla, raihan kat belakang aku rupanya.. kuang3x.. ok, malu di situ...

'heeii.. raihan'.. aku melambai-lambaikan tangan sambil tersenyum.. kak ngah kat sebelah menjeling..ok ok.. behave yourself..haha, teruja sebenarnya..

kumpulan nasyid yang aku minat sejak umur dari 6 tahun.. lagu2 yang evergreen.. bukan macam kumpulan nasyid lain yang semua lagu berlatarkan cintakan manusia semata.. rasa cam nak je cakap 'saya sayang sangat kat raihan, tau tak??'.. ti ingat mende lain plak... so, pandang je la diorang dengan mata yang bersinar-sinar macam budak kecik dapat lolipop.. hehee

lama masa berlalu bagai x terasa.. kitorang sampai pukul 10 pg n keluar dari pwtc tu pukul 2.00petang.. letih tu memang la letih... jalan macam x cukup tanah,,,

ni da balik rumah, update dulu.. i have a bundle of works.. tu tak campur lagi revision sendiri belum start..

final lagi 3 minggu... maybe da x bley nak on9 selalu.. i want to be a successful person, remember?..

sampai sini je la ey.. thanks 4 reading..

May Allah Bless...

seKian~

2 comments:

Aeisyulillah | Muhammad Syazwan bin Adzhar said...

aku nk bg kau jeles nih.. hehe.. I bought A LOT of books..nih bukan best, tapi kepuasan
and aku dpt tanda tangan ustaz hasrizal and ustaz Amal
yg plg best, aku salam tgn diorg!

yg 2nd best, aku lalu sebelah A Samad Said, tapi tak dpt nk salam sebab ada org besar keliling de.

miss s.e.r.e.n.i.t.y said...

whoaaa !!

jeles gila..
wawa~.. bajet cam aku ni bley je salam n duduk sebelah diorang ke?

aisey man,
ko wakil aku la kiranya ey..
haha..

what friend for?..