Wednesday, August 11, 2010

sindir rella

aku bukan sinDIR rella

BUKAN JUGA CINDERELLA

ini realiti

buKan Fantasi .........bukan fantasiaaa


certain orang cakap

"elleh ko tira, tak yah la baca buku, ko en da pandai"

da pandai ? cukupkah ilmu aku yang tidak sampai nisbahnya dengan setitis air di lautan ini ?

masih tidak cukup..

begitukah pandangan kalian terhadap aku..

ouh, please don't over estimate me !






dan lagi satu

aku paling tak suka kalau ada yang berkawan n then, take things for granted
kan.. sape suka? haaah

aku tanya nih.. jawab ar..
okay fine,, just shut up..

maksud aku kat sini
berkawan sebab ada hidden agenda

tetiba datang dekat just nak ambil advantages
contoh ; orang tu popular ke, comey ke, kaya ke, pandai ke..

benda ni semua, satu hari nanti akan hilang..
populariti ? sekejap jek
comey ? nanti tua da kedut
kaya ? 'pama' je kot buat masa ni
pandai ? .. fikir ar sendiri !

bukan aku nak cakap aku ni sempurna
semua orang ada kekurangan ..

tapi jangan berkawan hanya kerana kelebihan seseorang
khuatir jika kau menemui kelemahannya,
kau pun akan meninggalkannya..

nah..
fikir lagi..
ikhlas ke korang dalam berkawan ni?

so, berkawan
terima seadanya

jangan demand lebih

sebab tu bila fikir balik,
kita ni diciptakan ada kekurangan
supaya orang y ada kelebihan tu ..
bley supply apa y kurang..

then, you will become better person..






lastly,tolong ar jaga lidah, mata n hati korang

benda ni semua ada hisabnya nanti..

n tolong jaga hubungan dgn Allah, supaya hubungan dengan manusia turut terjaga



p/s : actually, kalau bley x nak luahkan emosi2 kat sini.. it's just not me.. but then, untuk tegur orang direct en payah.... aku just cakap apa dalam hati.. n aku nak orang tau aku pun ada perasaan.. semua orang ada perasaan.. walaweyh, behave yourself.. mind your manners !!!

7 comments:

azni_1405 said...

walaweyh,,,ayat sapa tuh..

pu3 nonsense said...

duhai hati, bersabarlah syg...saat indah kan menjelma jua... walaupun dunia kte berbeza, nmun diakhirnya kte tetp bersma... tke cre...dont sad..

mar mp 86 said...

post terbaeekkk.. tirah emo~ hehe

miss s.e.r.e.n.i.t.y said...

> azni

ayat seorang cina di plkn-mu..
he

> pu3 nonsense

i am looking forward to meet you my dearest friend..
insya-Allah, ada rezeki kita jumpa lagi..

> mar mp86

athirah hanyalah seorang manusia yang punya perasaan.. sama mcm mar.. but at some point, i just can't take it anymore.. i just can't..

GrEeN CrYsTaL said...

Salam...
menarik post ne...(5 star)
cuma kita boleh jer direct terus kpd org 2 utk taw apa sbnrnya tujuan dy...
mgkin kita anggap lain, namun dia anggp lain...
kta jgak mnusia biasa,prlu dibantu & prlu jgak mmbantu...

miss s.e.r.e.n.i.t.y said...

> green

okay then..
5 star?.. impossible

direct?
no lah.. nanti terasa
hati perempuan lain..
mana boleh main sentap jek

btw,
ni asal nama crsytal ni?

GrEeN CrYsTaL said...

Bkn surh serkah,jerkah,terjah cm melodi 2...
kta gnakan KI la...
2 gnanya kta pi dgr syrhn time pndftrn dgree ari 2...
By the way i also an accounting student la...